11 mai 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 6576
Tranzitul pasagerilor şi bagajelor pe calea aeriană va fi simplificat
11 mai 2015, 14:18 Realitatea moldovenească views 6576

Tranzitul pasagerilor şi bagajelor pe calea aeriană va fi simplificat

Republica Moldova a semnat Acordul de colaborare/asistenţă cu Comisia Europeană a Aviaţiei Civile (CEAC), care prevede lansarea proiectului „One-Stop Security" – pasagerii şi bagajul de cabină şi bagajul de cală nu se mai supun adiţional controlului de securitate în punctul de tranzit dacă au fost verificate corespunzător la aeroportul de origine, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Autorităţii Aeronautice Civile.

Proiectul vine să susţină eforturile Republicii Moldova în vederea recunoaşterii de către Uniunea Europeană a măsurilor de securitate implementate în stat, astfel facilitând transportarea pe calea aerului a pasagerilor şi bagajelor.

Totodată Autoritatea Aeronautică Civilă anunţă că în urma unei serii de negocieri, în cadrul ultimei şedinţe a directorilor generali ai statelor membre CEAC din decembrie 2014, s-a decis ca Republica Moldova va fi primul stat membru CEAC din spaţiul non-european care va beneficia de Fondul special alocat de Comisia Europeană a Aviaţiei Civile în 2015, în sumă de 25 mii de euro pentru implementarea proiectului „One-Stop Security".

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

aeroport , Moldova , acord

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
1105 locuitori

Slobozia-Şirăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Slobozia-Şirăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1105 oameni. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.