17 august 2015, 14:48 Realitatea moldovenească views 7260
Cum poate fi achitat impozitul pe imobilul, situat în altă localitate
17 august 2015, 14:48 Realitatea moldovenească views 7260

Cum poate fi achitat impozitul pe imobilul, situat în altă localitate

Reamintim că astăzi este ultima zi de achitare a primei părți a impozitului funciar și/sau a impozitului pe bunurile imobiliare pe anul 2015. Începînd cu 18 august va fi calculată penalitatea pentru fiecare zi de întîrziere, reieșind din cuantumul majorării de întîrziere, stabilit pentru anul 2015 în mărime de 0,02 la sută, relatează NOI.md.

Ca și întotdeauna, cineva și-a amintit acest lucru în ultima zi. Un cititor al NOI.md a relatat că timp de o jumătate de an el a încercat să afle de la organele fiscale cum poate fi obținut la Chișinău Avizul de plată pentru impozitul pe bunurile imobiliare, situate în orașul Leova. Singurul lucru, pe care el a reușit să-l afle, este că acest impozit ține de competența administrației locale.

El a găsit numărul de telefon al Primăriei orașului Leova, a telefonat, a spus persoanei de pe alt capăt de fir numele și prenumele, numărul său de identificare (indicat în buletin), care a fost verificat în baza de date al proprietarilor de bunuri imobiliare, precum și adresa electronică (sau numărul de fax). Și a așteptat cîteva minute. Avizul a fost transmis prin e-mail în formatul PDF. „Elementar și fără cumetrism!", s-a arătat surprins contribuabilul.

Adică dacă vă aflați departe de obiectul de imobil pentru care urmează să achitați impozitul este suficient să telefonați la primăria locală și să soluționați această problemă.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

impozit , imobil , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Vlad Răspunde Citează selecţia
    Напоминаем, что сегодня – последний день уплаты половины суммы налога на землю и/или на недвижимость за 2015 г. С 18 августа будет начисляться пеня за каждый просроченный день в размере 0,02%, сообщает NOI.md.- бред полнейший!Нам не прислали квитанцию на налог,на звонки в Управление никто не отвечает и только сегодня прийдя в управление наручно получили квитанцию на оплату, в которой уже посчитали и пеню, хотя Все интернет-ресурсы пищат о том, что ещё сегодня можно оплатить без пени. Подводя итог сервис в стране очень далёк от начального уровня совершенства. 17.08.2015
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.