28 septembrie 2015, 14:13 Realitatea moldovenească views 3888
Noua regulă introdusă de MAI: Politia, doar cu girofarele aprinse
28 septembrie 2015, 14:13 Realitatea moldovenească views 3888

Noua regulă introdusă de MAI: Politia, doar cu girofarele aprinse

Chiar daca se grabesc la o interventie sau nu, politistii trebuie sa circule cu girofarurile aprinse. Este o noua regula introdusa de Ministerul de Interne, pentru a-i face pe oamenii legii mai vizibili in trafic. Regula ii cam deruteaza pe unii soferi care spun ca uneori nu stiu cum sa reactioneze cand vad in spate automobilul cu girofaruri.

De mai bine de 2 luni, masinile politiei circula numai cu girofarurile conectate. Ce-i drept, doar cele din spate, pentru a nu induce in eroare soferii. Seful Inspectoratului National de Patrulare are si o explicatie. Potrivit lui, acest lucru ar face ca politistii sa fie mai vizibili in trafic, iar cei aflati in dificultate sa poate cere ajutorul lor.

Marin MAXIAN, SEF INP: "Are rolul de prevenire sau de descurajare. Persoanele care au de gand sa manifeste un caracter infractional si vad masina politiei cu girofar el isi retrage actiunile ilegale. Are si aspectul nostru pe interior pentru ca politistii sunt mai responsabili."

Regula se schimba in momentul in care politistul se grabeste la o interventie.

Marin MAXIAN, SEF INP: "Se conecteaza partea din fata a girofarului plus semnalul sonor. Asta ii face pe soferi sa se conformeze si sa traga pe dreapta."

Unii soferi saluta aceasta idee.

Totusi, pe alti ii cam bulverseaza noua regula. Unii soferi spun ca nu stiu cum sa reactioneze cand vad un echipaj al politiei circuland cu viteza redusa si girofarurile aprinse. Asta pentru ca Regulamentul Circulatiei Rutiere spune ca la vederea masinilor cu girofaruri, soferii trebuie sa traga pe dreapta.

Seful Inspectoratului National de Patrulare spune ca este o practica preluata din Georgia, pe care ar vrea sa o implementeze si la noi. Totusi, regula este aplicata in regim de testare pentru 3 luni.

Sursa: protv.md

Cuvinte cheie:

MAI , politia , reguli de circulatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
2089 locuitori

Oniţcani este un sat şi comună din raionul Criuleni. Oniţcani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Criuleni și la 12 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2089 de oameni. Satul Oniţcani a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.