01 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5071
Un proiect investiţional de 2 mln de euro va fi implementat în ZEL „Bălţi”
01 iunie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5071

Un proiect investiţional de 2 mln de euro va fi implementat în ZEL „Bălţi”

Întreprinderea cu capital străin "OMP Group" SRL va implementa în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona nr. 4 din Strășeni, un proiect investițional de aproape 2 milioane de euro, care presupune producerea firelor și electrozilor pentru sudură.

Potrivit lui Vladimir Crivciun, șef al Secției politici de atragere a investițiilor din cadrul Ministerului Economiei, compania, selectată în urma unui concurs, planifică să-și înceapă activitatea de producere în semestrul doi al anului curent, după efectuarea lucrărilor de reconstrucție a spațiilor de producție pe teritoriul subzonei și dotarea întreprinderii cu echipament specializat.

În rezultatul implementării proiectului, vor fi create 50 de locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de peste 400 de euro, iar volumul total al vînzărilor va constitui circa 20 milioane de euro anual.

Sursa citată a mai precizat că 99 la sută din producția întreprinderii va fi exportată pe piața externă.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Balti , proiect , investiţii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1753
Populația:
7900 locuitori

Cioburciu este un sat și comună comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Slobozia și la 83 km de Chișinău. Populaţia satului Cioburciu alcătuia 7900 de oameni în anul 2010. Satul Cioburciu a fost menționat documentar în anul 1753.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.