06 january 2016, 14:15 Moldovan reality views 5055
Un proiect investiţional de 2 mln de euro va fi implementat în ZEL „Bălţi”
06 january 2016, 14:15 Moldovan reality views 5055

Un proiect investiţional de 2 mln de euro va fi implementat în ZEL „Bălţi”

Întreprinderea cu capital străin "OMP Group" SRL va implementa în cadrul Zonei Economice Libere Bălți, subzona nr. 4 din Strășeni, un proiect investițional de aproape 2 milioane de euro, care presupune producerea firelor și electrozilor pentru sudură.

Potrivit lui Vladimir Crivciun, șef al Secției politici de atragere a investițiilor din cadrul Ministerului Economiei, compania, selectată în urma unui concurs, planifică să-și înceapă activitatea de producere în semestrul doi al anului curent, după efectuarea lucrărilor de reconstrucție a spațiilor de producție pe teritoriul subzonei și dotarea întreprinderii cu echipament specializat.

În rezultatul implementării proiectului, vor fi create 50 de locuri noi de muncă cu un salariu mediu lunar de peste 400 de euro, iar volumul total al vînzărilor va constitui circa 20 milioane de euro anual.

Sursa citată a mai precizat că 99 la sută din producția întreprinderii va fi exportată pe piața externă.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

Balti , proiect , investiţii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1750
Populația:
1211 locuitori

Ghidirim este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ghidirim este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîbnița și la 99 km de Chișinău. Populaţia satului Ghidirim alcătuia 1211 oameni în anul 2011. Satul Ghidirim a fost menționat documentar în anul 1750.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.