07 iunie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 19109
UE va acorda sprijin în reformarea Serviciului Vamal al Moldovei
07 iunie 2016, 16:00 Realitatea moldovenească views 19109

UE va acorda sprijin în reformarea Serviciului Vamal al Moldovei

Angajamentul a fost enunțat de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, la întrevederea de marţi cu directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Conform comunicatului, reprezentantul UE "a apreciat progresul obţinut de SV, în special în privinţa majorării încasărilor la bugetul de stat".

"Ambasadorul UE a apreciat reabilitarea accelerată a mai multor domenii vulnerabile care periclitau buna funcţionare a sistemului. Totodată, Pirkka Tapiola a reiterat necesitatea majorării nivelului salarial pentru angajații vamali, precum şi identificării unor mecanisme de motivare suplimentară a angajaţilor, diminuîndu-se astfel riscul unor eventuale incidente de integritate", se menţionează în comunicat.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, le-a exprimat mulţumiri reprezentanţilor UE pentru sprijinul consecvent acordat autorităţii vamale, care este realizat prin diverse proiecte de asistenţă cu investiţii în infrastructură şi sisteme informaţionale.

"Reformele Serviciului Vamal sînt orientate preponderent spre asigurarea securităţii economice a statului, care poate fi efectuată doar printr-o colectare integrală a drepturilor de import, promovarea integrităţii profesionale şi a transparenţei în procesele decizionale şi operaţionale", a spus Vitalie Vrabie.

În cadrul întrevederii, părţile au mai discutat reforma din domeniul managementului personalului, care presupune optimizarea structurilor centrale şi regionale, inclusiv prin reducerea funcţiilor administrative şi redistribuirea responsabilităţilor. La întrevedere s-a remarcat oportunitatea asistenţei Înaltului Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio, în elaborarea şi implementarea conceptului de optimizare structurală, consultanţă bazată pe cele mai bune practici comunitare în domeniu.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

serviciul vamal , reforma , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1572
Populația:
3802 locuitori

Petreşti este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreşti, Medeleni și Petreşti, loc. st. c. f. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 115 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3802 oameni. Satul Petrești a fost menționat documentar în anul 1572 cu denumirea Poiana.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.