06 july 2016, 16:00 Moldovan reality views 19098
UE va acorda sprijin în reformarea Serviciului Vamal al Moldovei
06 july 2016, 16:00 Moldovan reality views 19098

UE va acorda sprijin în reformarea Serviciului Vamal al Moldovei

Angajamentul a fost enunțat de către şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, la întrevederea de marţi cu directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie.

Conform comunicatului, reprezentantul UE "a apreciat progresul obţinut de SV, în special în privinţa majorării încasărilor la bugetul de stat".

"Ambasadorul UE a apreciat reabilitarea accelerată a mai multor domenii vulnerabile care periclitau buna funcţionare a sistemului. Totodată, Pirkka Tapiola a reiterat necesitatea majorării nivelului salarial pentru angajații vamali, precum şi identificării unor mecanisme de motivare suplimentară a angajaţilor, diminuîndu-se astfel riscul unor eventuale incidente de integritate", se menţionează în comunicat.

Directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, le-a exprimat mulţumiri reprezentanţilor UE pentru sprijinul consecvent acordat autorităţii vamale, care este realizat prin diverse proiecte de asistenţă cu investiţii în infrastructură şi sisteme informaţionale.

"Reformele Serviciului Vamal sînt orientate preponderent spre asigurarea securităţii economice a statului, care poate fi efectuată doar printr-o colectare integrală a drepturilor de import, promovarea integrităţii profesionale şi a transparenţei în procesele decizionale şi operaţionale", a spus Vitalie Vrabie.

În cadrul întrevederii, părţile au mai discutat reforma din domeniul managementului personalului, care presupune optimizarea structurilor centrale şi regionale, inclusiv prin reducerea funcţiilor administrative şi redistribuirea responsabilităţilor. La întrevedere s-a remarcat oportunitatea asistenţei Înaltului Consilier UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio, în elaborarea şi implementarea conceptului de optimizare structurală, consultanţă bazată pe cele mai bune practici comunitare în domeniu.

Source: www.infotag.md

Keywords:

serviciul vamal , reforma , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1423
Populația:
671 locuitori

Bogzeşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Bogzeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la 18 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 671 de oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1423.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.