06 august 2016, 13:00 Realitatea moldovenească views 4532
Start depunerii dosarelor pentru obţinerea subvenţiilor în agricultură
06 august 2016, 13:00 Realitatea moldovenească views 4532

Start depunerii dosarelor pentru obţinerea subvenţiilor în agricultură

Începând de astăzi, Agenţia de Intervenţii şi Plăţi pentru Agricultură a început primirea pachetelor de documente pentru achitarea banilor fermierilor, pentru acest an. Totuşi, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare a demarat procesul cu datorii către producătorii agricoli, de peste 144 de milioane de lei. Ministrul de resort promite însă că acestea vor fi lichidate în cel mai scurt timp, relatează Mesager.

Prima care a deschis perioada de depunere a dosarelor pentru obţinerea subvenţiilor a fost administratoarea unei cooperative agricole din Mileştii Mici, Ialoveni. Maria Vidraşco speră că va obţine suport din partea statului pentru plantarea unui lot cu viţă de vie. Graţie unui grant de 350 de mii de dolari de la la Banca Mondială, dar şi a propriei investiţii, ea a reuşit construcţia unei case de ambalare a mărfii, unde sunt amplasate şi câteva frigidere moderne.

Anul acesta sunt aşteptaţi să depună dosarele peste 4000 de agricultori. Totuşi, ministrul Agriculturii, Eduard Grama, recunoaşte că la moment mai sunt datorii la plata subvenţiilor pentru anii trecuţi.

Termenul limită de depunere a dosarelor expiră la 31 octombrie curent, cu o posibilă extindere după necesitate.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

subvenţii , agricultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
1271 locuitori

Cîşliţa-Prut este un sat şi comună din raionul Cahul. Cîşliţa-Prut este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Cahul și la 209 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1271 de oameni. Satul Cîşliţa-Prut a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.