08 august 2016, 17:10 Realitatea moldovenească views 4869
La Concursul
08 august 2016, 17:10 Realitatea moldovenească views 4869

La Concursul "Moldova Eco-Energetica" au fost depuse 46 de proiecte

La Concursul "Moldova Eco-Energetica", desfăşurat în Moldova al patrulea an consecutiv, au fost depuse 46 de proiecte.

Responsabili, din cadrul comisiei de concurs, au relatat pentru INFOTAG că proiectele au fost depuse pînă la 5 august, iar cîştigătorii vor fi anunţat la sfîrşitul anului 2016.

Scopul competiţiei este de a susţine cele mai bune iniţiative în producerea, transportul, distribuţia şi consumul eficient de energie din surse regenerabile, precum şi în dezvoltarea şi promovarea tehnologiilor moderne, a inovaţiilor în domeniul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.

Concursul este organizat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, sub egida Ministerului Economiei, la iniţiativa şi în parteneriat cu Proiectul Energie şi Biomasă din Moldova.

În 2015 la concurs au fost depuse 76 de cereri de participare din partea persoanelor fizice şi juridice, iar 20 dintre aceştia au fost premiaţi la cîteva categorii. Astfel, cel mai bun proiect în domeniul energiei solare a fost declarat cel elaborat la Institutului Internaţional de Management IMI Nova (Chişinău), în domeniul energiei geotermale - proiectul "Fidesco" SRL, cel mai bun proiect în bioenergie a fost declarat - "Natur Bravo" (Floreşti), iar în domeniul eficienţei energetice în construcţii - "Stefancu-Com" (Chişinău).

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

concurs , proiect , energetica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1832 locuitori

Bălceana este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1832 de oameni. Satul Bălceana a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.