14 decembrie 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 30515
Produse necalitative, retrase de la un șir de instituții de învățămînt
14 decembrie 2016, 10:15 Realitatea moldovenească views 30515

Produse necalitative, retrase de la un șir de instituții de învățămînt

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a desfăşurat controale la un șir de instituţii de învăţămînt şi a retras din cadrul acestora produse necalitative.

Surse din cadrul ANSA au relatat că în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie au fost verificate 1713 blocuri alimentare, dintre care 740 la grădiniţe şi 973 la şcoli. Totodată, au fost verificate 19 depozite ale agenţilor economici care livrează produse alimentare instituţiilor educaţionale.

Cele mai multe produse cu termenul expirat au fost depistate în Leova şi Hînceşti. Astfel, au fost ridicate 10 kg de crupe de grîu şi fasole, 25 kg de produse lactate, 8 kg de amestec de grăsimi, a cărui utilizare este interzisă în instituţiile preşcolare. La Nisporeni au fost retrase 22 kg carne de pui, din cauză că nu a fost respectată procedura de congelare-decongelare. De asemenea, au fost depistate produse fără certificate de calitate.

În majoritatea instituţiilor de învăţămînt starea tehnică a spaţiilor de producere şi depozitare a produselor alimentare necesită reparaţie, pardoseala, pereţii şi tavanele sînt fisurate, nu sînt lavabile şi nu pot fi dezinfectate corespunzător.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

produse , grădiniţa , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
46 locuitori

Mărcăuţii Noi este un sat din cadrul comunei Mărcăuţi, raionul Briceni. Satul este situat la o distanță de 17 km de orașul Briceni, 33 km de stația de cale ferată Ocnița și 224 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 46 de oameni. Satul Mărcăuții Noi a fost întemeiat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.