01 august 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4043
Cel de-al doilea raport Kroll va fi publicat în octombrie
01 august 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4043

Cel de-al doilea raport Kroll va fi publicat în octombrie

Kroll planifică să finalizeze cel de-al doilea raport pînă la sfîrșitul lunii octombrie, notează NOI.md cu referire la un comunicat emis presei.

BNM intenționează să publice rezumatul documentului pînă la finele anului, ținînd cont de aspectele de confidențialitate.

Pe 20 iulie 2017, reprezentanții firmelor Kroll și Steptoe & Johnson au efectuat o deplasare la Chișinău, unde au avut întrevederi cu reprezentanți ai Băncii Naționale, Procuraturii Anticorupție, Centrului Național Anticorupție și Agenţiei Recuperarea Bunurilor Infracţionale.

Kroll a spus cum ar putea fi recuperați banii furați din bănci

Scopul întîlnirii a fost de a conveni asupra unei strategii globale de recuperare a activelor delapidate, prin care să se asigure pe viitor o strînsă cooperare și un schimb de informații pentru a permite o eficiență maximă a măsurilor de recuperare și a întruni probe în susținerea acțiunilor penale ce pot fi intentate pe plan internațional.

Strategia este axată pe inițierea, pînă la sfîrșitul anului curent, a procedurilor judiciare în principalele jurisdicții, în care au fost urmărite fondurile delapidate sau localizați răufăcătorii (și alte persoane implicate), precum și afacerile acestora. În plus, vor fi inițiate proceduri împotriva persoanelor terțe pentru a permite dezvăluirea informațiilor și documentelor suplimentare necesare urmăririi restului fondurilor furate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Kroll , banca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.