16 noiembrie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 44326
Parlamentul European a aprobat rezoluția, care prevede noi oportunități pentru Moldova
16 noiembrie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 44326

Parlamentul European a aprobat rezoluția, care prevede noi oportunități pentru Moldova

Parlamentul European a aprobat astăzi o rezoluție prin care au fost aprobate recomandările Comisiei pentru Politică Externă, reflectate și în Declarația Finală a Comitetului Parlamentar de Asociere, coprezidată de vicepreședintele Legislativului, Iurie Leancă, la finele lunii octombrie.

Decizia, aprobată de 519 europarlamentari, a fost salutată de vicepreședintele Parlamentului Iurie Leancă. Acesta a subliniat importanța votului din Legislativul european, menționînd că, astfel s-a reconfirmat sprijinul pentru Republica Moldova.

„Prin acest vot se reconfirmă sprijinul pentru realizarea unor obiective extrem de importante pentru Republica Moldova și celelalte state din Parteneriatul Estic. Și aici mă refer la integrarea în rețelele energetice și de transport ale UE, în uniunea vamală europeană, eliminarea tarifelor de roaming, aderarea la spațiul Schengen, programe industriale și crearea Fondului de Investiții pentru Moldova, Ucraina și Georgia", a menționat Iurie Leancă într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Totodată, vicespeakerul și-a manifestat speranța că aceste priorități vor fi fixate și în Declarația Summitului Parteneriatului Estic din 24 noiembrie, ce va avea loc la Bruxelles.

„Ne putem convinge încă o dată că drumul dezvoltării Republicii Moldova este doar prin Vest, iar temele de acasă făcute conștiincios ne dau noi perspective de apropiere și aderare la UE", a conchis Iurie Leancă în postarea sa.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

parlament , rezoluție , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1817
Populația:
1080 locuitori

Hansca este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Hansca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Ialoveni și la 28 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1080 de oameni. Satul Hansca a fost menționat documentar în anul 1817.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.