22 decembrie 2017, 11:17 Realitatea moldovenească views 37508
Andrian Candu anunţă reforma parlamentului
22 decembrie 2017, 11:17 Realitatea moldovenească views 37508

Andrian Candu anunţă reforma parlamentului

Speakerul Andrian Candu a anunţat iniţierea reformării Parlamentului. Reforma presupune optimizarea personalului cu 40% şi reducerea cheltuielilor cu circa 35 de milioane de lei.

Potrivit lui Candu, scopul reformei este să aducă eficienţă, transparenţăşi să transforme Parlamentul într-o instituţie mai aproape de cetăţeni.

"Astăzi am propus iniţierea reformei parlamentului. După o reformă a Guvernului pe care o considerăm de succes, cu multe optimizări. Următoarea reformă mare pe care ne-o propunem ţine de Parlament. Reforma pe care o iniţiem să aducă optimizare, eficienţă şi transparenţă la Parlament. Vom face o optimizare a cheltuielilor de personal de peste 40% şi vom faceo optimizare de peste 35 de milioane de lei. Asta este suma preliminară", a spus Andrian Candu.

Speakerul a mai declarat că membrii Biroului Permanent susţin ideea, indiferent de partidele din care fac parte şi de culori,

"Am discutat cu colegii din Biroul Parlament şi mă bucur că avem o înţelegere din partea tuturor, indiferent de partide politice şi culori. Toţi am agreat căeste necesară o asemenea reformă", a spus preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Amintim că în urma reformei Guvernului, şapte ministere din cele 16 existente au fost lichidate. Totodată, din cei 2.053 de funcționari au rămas doar 1.158.

În același timp, funcțiile de viceminiștri au fost înlocuite cu secretari generali de stat.

Reforma Guvernului a fost aprobată de Parlament la începutul lunii iulie, după ce a fost elaborată cu ajutorul partenerilor externi.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Andrian Candu , parlament , reforma

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
385 locuitori

Zăzulenii Noi este un sat din cadrul comunei Agronomovca, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ungheni și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 385 de oameni. Satul Zăzulenii Noi a fost menționat documentar în anul 1908.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.