20 martie 2018, 10:25 Realitatea moldovenească views 10488
Zurab Todua: Flacăra unionismului ar putea nimici autoritățile
20 martie 2018, 10:25 Realitatea moldovenească views 10488

Zurab Todua: Flacăra unionismului ar putea nimici autoritățile

Actualele autorități ale Republicii Moldova nu fac nimic pentru stoparea mișcării activizate a unioniștilor și chiar o înviorează în scopuri personale, mizînd pe intimidarea și sustragerea atenției oponenților prin intermediul acesteia.

Ei consideră că acesta este o un incendiu micuț, o flacără care va putea fi controlată și folosită la șantajul opoziției, dar aceasta ar putea să iasă de sub control, așa cum a mai fost anterior, și să nimicească autoritățile.

Opinia aparține istoricului și politologului Zurab Todua și a fost exprimată în cadrul emisiunii „Mecanismul de acțiune" de pe postul de televiziune NTV Moldova, relatează NOI.md.

El a menționat că autoritățile, care ar putea stopa campania de semnare a declarațiilor simbolice privind unirea cu România, inițiată în Moldova de un șir de localități, și ar putea reacționa într-un anumit mod, nu întreprinde nicio acțiune și chiar, cel mai probabil, tensionează situația.

„Prin urmare, ele speră să cîștige ceva astfel, să obțină rezultatul scontat la alegeri, să-i intimideze pe oponenți, să le sustragă atenția, să-i amenințe dacă vor vedea că oponenții, opoziția ar putea obține o poziție serioasă în Parlament", a afirmat Zurab Todua.

În opinia lui, autoritățile și-ar dori o „bîtă" pentru oponenții intransigenți ca să le arate că sînt posibile distrugeri. „Aici, oameni buni, înțelegeți, ei au ideile lor. Dar principalul e că ei cred că acesta este un incendiu micuț, o flacără și ea va putea fi controlată, dar aceasta ar putea să iasă de sub control, așa cum a fost și anterior", a menționat istoricul și politologul.

El a reamintit că unele mișcări informale care ulterior s-au transformat într-o mișcare politică foarte serioasă la finele anilor 80-90 au fost concepute sub controlul autorităților care cocheta cu ele. Ulterior acestea au început să-și impună voința și totul s-a finalizat prin aceea că autoritățile s-au schimbat și țara s-a prăbușit.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

unioniști , autoritate publica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
355 locuitori
Prima atestare:

Valea Nîrnovei este un sat din cadrul comunei Ciutești, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Nisporeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 355 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.