24 august 2018, 16:50 Realitatea moldovenească views 13373
Ex-ministru al securității: Moldova deja este în NATO
24 august 2018, 16:50 Realitatea moldovenească views 13373

Ex-ministru al securității: Moldova deja este în NATO

Vizita în Parlamentul Republicii Moldova a adjunctului şefului statului major al Direcţiei parteneriate militare din cadrul Comandamentului Suprem al Forţelor Aliate din Europa (SHAPE), general maior Odd Egil Pedersen, la invitația Guvernului, a fost calificată ca un act provocator la adresa Rusiei.

Acest fapt a fost menționat de către deputatul Vladimir Țurcan, intervievat de „Nezavisimaia gazeta". El a atras atenția asupra faptului că actualul guvern este deschis cu privire la integrarea euro-atlantică a Republicii Moldova. Ex-ministrul securității Anatol Plugaru a remarcat că, de fapt, „Moldova este, deja în NATO, iar majoritatea parlamentară intenționează să modifice Constituția pentru a putea anula statutul de neutralitate a țării".

Plugaru consideră că guvernul moldovean actual nu-și ascunde aspirația la NATO (în paralel cu integrarea în UE).

Sursa: ng.ru

Cuvinte cheie:

NATO , Ministerul Apărării

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
924 locuitori

Pociumbeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Druţa și Pociumbeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Pociumbeni a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.