16 martie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 17645
Mașinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsînd 1,5 metri pentru circulația pietonilor
16 martie 2019, 12:00 Realitatea moldovenească views 17645

Mașinile vor putea fi parcate pe trotuare doar lăsînd 1,5 metri pentru circulația pietonilor

Parcarea mașinilor pe trotuare va fi permisă doar lăsînd cel puţin 1,5 metri pentru circulaţia pietonilor, astfel încît să nu fie create obstacole pentru deplasarea persoanelor cu dizabilități, persoanelor care au cărucioare sau oamenilor în etate.

Modificările respective la Regulamentul circulației rutiere au fost aprobate astăzi de executiv, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Totodată, vehiculele staţionate nu trebuie să blocheze accesul la scări, rampe sau borduri, destinate persoanelor cu deficienţe locomotorii.

Implementarea acestor măsuri va spori accesibilitatea trotuarelor şi a căilor pietonale, în special în localitățile urbane aglomerate.

O practică similară este aplicată și în statele membre ale Uniunii Europene. Spre exemplu, în Slovacia și Polonia parcarea pe trotuare este permisă doar dacă este lăsat cel puțin 1,5 metri pentru circulația pietonilor, iar în Romînia această distanță nu poate fi mai mică de un metru.

 

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , lege , pietoni , parcare , automobil

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
1 locuitor

Odaia este un sat din cadrul comunei Alcedar, raionul Șoldăneşti, situat la o distanță de 17 km de orașul Șoldănești și la 128 km de Chișinău. Localitatea a fost întemeiată la 1 ianuarie 1955. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1 om.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.