30 mai 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 16563
Guvernul a alocat 3 mln de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale
30 mai 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 16563

Guvernul a alocat 3 mln de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale

Executivul va aloca din Fondul de intervenție aproximativ 3 milioane de lei pentru lichidarea consecințelor ploilor torențiale cu grindină și vînt puternic, care au avut loc pe 18 – 19 mai și 10 – 11 martie curent, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Astfel, circa 1 milion de lei va fi alocat satelor Sămănanca și Donici din raionul Orhei, unde ploile abundente au afectat terenuri agricole, case, grădini și mai multe porțiuni de drum. Pentru reabilitarea drumurilor, podurilor și gardurilor distruse din satele Unțești, Grăseni, Pîrlița și Mănolești din raionul Ungheni vor fi distribuite circa 1,8 milioane de lei. Totodată, aproximativ 447 de mii de lei vor fi direcționate pentru lucrările de reabilitare a acoperișului Centrului de Sănătate din satul Cetireni, Ungheni și a acoperișului clădirii fostului gimnaziu din orașul Ocnița.

Fondul de intervenție al guvernului este destinat finanțării cheltuielilor urgente legate de lichidarea consecințelor calamităților naturale, în caz de epidemii, incendii, precum și în alte situații de criză.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

guvern , bani , ploi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1550
Populaţia:
2045 mii locuitori

Mateuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Mateuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanţă de 8 km de oraţul Rezina ţi la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2045 de oameni. Satul Mateuţi este menţionat documentar la 3 aprilie 1550.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.