20 iunie 2019, 11:25 Realitatea moldovenească views 3547
Morari spune că s-a întîlnit cu Plahotniuc la sediul PDM
20 iunie 2019, 11:25 Realitatea moldovenească views 3547

Morari spune că s-a întîlnit cu Plahotniuc la sediul PDM

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, spune că s-a întîlnit, fiind în funcție, cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Întîlnirea a avut loc la sediul PD, menționează Morari.

În același timp, Morari crede că există șanse să nu fi fost „comod guvernării", însă neagă că asupra sa s-ar fi exercitat presiuni din partea politicului. Declarația a fost făcută la emisiunea Cutia Neagră de la TV8, scrie Agora.

„Dacă am fost demis, dacă s-a acceptat cererea mea așa de repede, cred că nu eram comod actualei guvernări, a fost comod tuturor să plec repede. Eu cred că făceam corect atribuțiile de serviciu. Că eram comod sau nu? Probabil că nu. Cred că la o anumită etapă aveam scopuri comune, iar ulterior asta s-a dispersat, ori ei au conștientizat altfel rolul meu decît voiam eu", a spus Morari.

Întrebat dacă a fost vreodată presat de actori politici, Morari a negat. „Nu am simțit influență politică asupra mea. Politicienii nu au tentația de a face indicații, pentru că asta e ilegal. (...) Am avut situații cînd deputați au intrat în birou, dar așa au și ieșit", a declarat fostul procuror Anticorupție. Totuși, Morari confirmă că s-a văzut cu liderul PD, Vlad Plahotniuc. Morari zice că la sediul PDM ar fi avut loc niște ședințe la care se discutau „chestiuni ce țin de situația economico-financiară din sistemul bancar". „Da, am fost la sediul Partidului Democrat, inclusiv și cu el să mă văd. În ce constă interesul? Au fost anumite chestiuni ce țin de exemplu.... de situația economică în sistemul bancar", a conchis procurorul.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , procuror

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1122 locuitori

Hancăuţi este un sat şi comună din raionul Edineţ. Hancăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat la o distanţă de 26 km de oraşul Edineţ, la 47 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 228 km de Chișinău.Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1122 de oameni. Prima atestare documentară a așezării datează din anul 1429, cînd domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun dăruia lui Radu grămătic satul Ivancăuți (denumirea veche a satului Hancăuți.)

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.