10 septembrie 2012, 09:26 Realitatea moldovenească views 10255
10 septembrie 2012, 09:26 Realitatea moldovenească views 10255

Un aparat de zbor din R. Moldova a "bombardat" România


 Foto: antena3.ro

Un tînăr în vîrstă de 34 de ani, prins de poliţişti în timp ce ridica două colete cu 129.000 de ţigarete paraşutate în localitatea vasluiană Viişoara dintr-un aparat de zbor venit din Republica Moldova, a fost arestat preventiv de Judecătoria Bîrlad pentru contrabandă, transmite Mediafax.

Potrivit cercetărilor desfăşurate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Vaslui, Oleg Dragu, bărbatul, cu dublă cetăţenie româno-moldovenească, a fost prins de oamenii legii în momentul în care lua, împreună cu o altă persoană încă neidentificată, două colete cu 129.000 de ţigarete, paraşutate în comuna Viişoara.

Pachetele fuseseră introduse ilegal în România, peste rîul Prut, cu ajutorul unui aparat de zbor cu motor, apoi paraşutate în anumite locuri stabilite de contrabandişti. Pentru localizarea lor, coletele aveau aplicate sisteme de tip GPS, fiind utilizat un receptor care, de altfel, a fost găsit de poliţişti în comuna Viişoara.

Cuvinte cheie:

avion , Moldova , Romania , contrabanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1598
Populația:
377 locuitori

Dumbrăveni este un sat din cadrul comunei Vădeni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 377 de oameni. Satul Dumbrăveni a fost menționat documentar în anul 1598.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.