28 ianuarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4533
Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile
28 ianuarie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 4533

Un nou tip de fraudă prin intermediul telefoanelor mobile

Un operator de telefonie mobilă atenţionează privind înteţirea tentativelor de fraudă, comise de escroci prin transmiterea de bipuri către utilizatori de la numere internaţionale din Ciad, Slovenia etc.

Reapelînd aceste numere internaţionale, utilizatorii aud, de regulă, un robot pe fundal, muzică, linişte sau chiar pot lua legătura cu un abonat real. Asemenea bipuri sînt iniţiate de escroci, cu ajutorul unor sisteme automate, fiind adresate către sute şi mii de clienţi.

Scopul escrocilor este de a-i determina pe utilizatori să sune la aceste numere internaţionale necunoscute, pentru a creşte artificial volumul de trafic către anumite destinaţii, din care escrocii au comision.

Astfel, utilizatorii care sună la asemenea numere sînt taxaţi de operatorul lor pentru apeluri internaţionale, de regulă, la tarif standard, fie din minutele (creditul) din contul mobil, fie avansul bănesc, al utilizatorului.

La rîndul său, operatorul achită către operatorii străini tariful de interconectare pentru fiecare apel efectuat.

Astfel, pentru a evita pierderea banilor sau a minutelor (creditului) din contul mobil, cei care primescasemenea bipuri sînt îndemnaţi să le ignore, iar în caz de dubii, să informeze de urgenţă echipa Prevenire Fraude din cadrul companiei.

Mai multe informaţii despre diferite tipuri de fraude posibile şi cum le puteţi evita, pot fi găsite la rubrica "Protejează-te de fraude", pe site-ul oficial al operatorului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

telefon , escrocherie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1440 locuitori

Lipoveni este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Munteni, Schinoşica și Lipoveni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cimișlia și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1440 de oameni. Satul Lipoveni a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.