07 februarie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3428
Cine este persoana din anturajul lui Plahotniuc care a primit altă identitate (Video)
07 februarie 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 3428

Cine este persoana din anturajul lui Plahotniuc care a primit altă identitate (Video)

Președintele Igor Dodon a confirmat că persoana care a primit o altă identitate, împreună cu fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc și Serghei Iaralov, este milionarul Vaja Jhashi.

Anunțul a fost făcut de șeful statului în cadrul unei noi emisiuni „Președintele Răspunde".

„În noiembrie anul trecut, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, v-am informat că am primit informații că sînt două persoane, care în opinia SIS-ului și altor structuri au obținut a doua identitate ilegal. Am spus că una este Plahotniuc, dar a doua nu am numit-o, pentru că Serviciul a spus că este informație secretă. Astăzi pot să vă spun că a doua persoană nu este Iaralov, dar este Vaja Jhashi", a declarat Dodon, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.

Mai devreme, holdingul „Trans-Oil Group" a emis un comunicat de presă în care a negat faptul că Vaja Jhasi ar deține identitate dublă. „Declarăm cu toată responsabilitatea că această informație este mincinoasă", afirmau reprezentanții companiei.

Vaja Jhashi a fost membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri a lui Vlad Plahotniuc. De asemenea, omul de afaceri a fost prim-vicepreședinte al Consiliului de Administrație al „Victoriabank" cînd președinte al Consiliului era Vlad Plahotniuc, dar și acționar la „OTIV Prime Holding", companie care îi aparține tot lui Plahotniuc.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , identificare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1471
Populația:
996 locuitori

Poiana este un sat şi comună din raionul Soldăneşti. Poiana este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 10 km de orașul Șoldănești și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 996 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Poiana datează din anul 1471.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.