05 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3398
Guvernul a aprobat privatizarea „Metalferos” şi a altor obiecte
05 martie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 3398

Guvernul a aprobat privatizarea „Metalferos” şi a altor obiecte

Guvernul a inclus în lista de privatizare întreprinderea de stat „Metalferos" și un şir de alte obiecte și companii. Potrivit agenţiei INFOTAG, această decizie a fost luată miercuri, la ședința Cabinetului de miniştri.

Pe lîngă „Metalferos" (78,2% din acțiuni), la privatizare vor fi scoase întreprinderile de stat „Sanfarm-Prim" (99,1%), „Vinuri Ialoveni" (60,4%), „Alimentarmaş" (30%), „IT-CAFE" (100%), „Casa Editorială IT MOLDOVA" (25%) și „Metrompas" (11,2%).

În același timp, din lista de privatizare au fost excluse întreprinderile de stat „Rețelele Electrice de Distribuție Nord", „Furnizarea Energiei Electrice Nord", operatorul național de telecomunicații „Moldtelecom", „CIMS-73", „Nodul Hidroenergetic Costești" și baza de odihnă din Ucraina „Mecita".

Prim-ministrul Ion Chicu a cerut Agenției Proprietății Publice și altor instituții să organizeze procesul de privatizare și vînzare a bunurilor în conformitate cu legislaţia și a îndemnat mass-media să contribuie la monitorizarea procesului, pentru ca „activele statului să fie vîndute în cel mai eficient mod".

După cum a informat anterior INFOTAG, în 2019, veniturile din privatizare în Moldova au constituit 191,7 milioane de lei, ceea ce reprezintă aproape de două ori mai puţin față de anul precedent. Din iunie 2019, în țară a fost instituit un moratoriu la privatizarea proprietăților statului.

Sursa: www.infotag.md

Cuvinte cheie:

guvern , privatizare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec XIX
Populația:
1011 locuitori

Huluboaia este un sat şi comună din raionul Cahul. Huluboaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Cahul și la 210 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1011 oameni. Satul Huluboaia a fost înființat în a doua jumătatea a secolului XIX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.