05 februarie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 8089
05 februarie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 8089

Patriarhul Kiril a criticat Moldova pentru adoptarea legii privind egalitatea șanselor

Legea privind egalitatea șanselor adoptată în Republica Moldova tratează într-un sens foarte larg noţiunea de discriminare, neluînd în considerare convingerile religioase tradiționale, valorile ortodoxiei. Aceasta a fost declaraţia Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii Kirill, la Sinodul Episcopilor, care a avut loc la Moscova, sîmbătă, 2 februarie, relatează Moldnews. Vorbind despre relațiile bisericii cu statul în Republica Moldova, el a remarcat faptul că "Biserica Ortodoxă vede în unele dintre punctele legii un pericol real pentru integritatea morală și spirituală a societății.

Acest act poate fi utilizat pentru a limita critica homosexualităţii, interdicţia de a numi comportamentul homosexual ‒ păcat." Legea a fost adoptată în mai 2012. Tot atunci a fost supusă criticii din partea bisericii, inclusiv şi de la Moscova.

Patriarhul a adăugat că "în ultimul an în Republica Moldova un grup de tineri s-a adresat la Ministerul Justiției cu o cerere de înregistrare a unui cult satanic. Adresarea de acest tip a devenit posibilă ca urmare a adoptării unei noi legi privind cultele. Mitropolia Chișinăului pe parcursul  elaborării acestei legi în mod repetat a apelat la guvernul Republicii, cu  propunerea de modificare a acesteia, dar nici una dintre cerințele credincioșilor nu a fost luată în considerare și, în consecință, a fost creat un precedent periculos".

 

Cuvinte cheie:

religie , biserica , Patriarh Kiril

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
29 locuitori

Iachimeni este un sat din raionul Edineţ, în componenţa comunei Constantinovca. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 în satul Iachimeni trăiau 29 de locuitori. Localitatea se află la o distanţă de 22 km de oraşul Edineţ și la 224 km de oraşul Chișinău. Satul Iachimeni a fost  întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.