08 septembrie 2021, 15:15 Realitatea moldovenească views 2467
Alpiniștii moldoveni din Georgia au fost găsiți morți
08 septembrie 2021, 15:15 Realitatea moldovenească views 2467

Alpiniștii moldoveni din Georgia au fost găsiți morți

Cei doi alpiniști originari din Republica Moldova dispăruți în timp ce se aflau într-o expediţie pe muntele Ushba în Georgia ar fi fost găsiți morți, transmite Noi.md cu referire la agora.md.

Ministerul de Externe nu a confirmat decoamdată decesul acestora.

Sursa citată scrie că salvatorii georgieni au reușit să-i găsească abia astăzi, 8 septembrie, din cauza condițiilor meteorologice severe.

Elicopterul nu a fost implicat în operațiune din cauza vînturilor puternice.

Ministerul de Externe de la Chișinău a anunțat că operațiunea de salvare a fost inițiată de către autoritățile georgiene din data de 3 septembrie.

„Accesul în ultima locație cunoscută a cetățenilor moldoveni este îngreunată de condițiile meteo nefavorabile care nu au permis accesul salvatorilor cu elicopterul, fiind detașată o misiune terestră. Responsabilii de la Ambasada Republicii Moldova la Baku, cît şi Consulatul onorific al Republicii Moldova la Batumi menţin legătura permanentă cu autorităţile locale şi membrii familiei cetățenilor moldoveni, fiind pregătiți să acorde asistenţă consulară de specialitate”, a transmis MAEIE.

Reprezentanții Asociaţiei Studenţilor şi Rezidenţilor în Medicină din Moldova USMF susțin că alpiniștii sînt tată și fiu.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , Georgia , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1429
Populația:
14931 locuitori

Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.