25 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1626
MAEIE dezminte informația privind pretinsele provocări din Transnistria
25 februarie 2023, 09:30 Realitatea moldovenească views 1626

MAEIE dezminte informația privind pretinsele provocări din Transnistria

Mesajele lansate în ultimele zile în spațiul public de către autoritățile Federației Ruse privind presupusele provocări din partea forțelor armate ucrainene pe segmentul central (transnistrean) al frontierei de stat a Republicii Moldova cu Ucraina nu corespund adevărului.

Despre aceasta anunță Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova, citat de Noi.md

Autoritățile Republicii Moldova au calificat aceste declarații drept nefondate, "făcute cu scopul de manipulare a opiniei publice și precizează că situația de securitate în regiune este stabilă.

“Reiterăm poziția autorităților moldovenești privind reglementarea exclusiv pașnică a conflictului transnistrean în baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în hotarele recunoscute internațional. În acest context considerăm drept provocatoare declarația de astăzi a Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse și reiterăm necesitatea retragerii necondiționate și transparente a forțelor militare ruse și stocurilor de muniții din Cobasna de pe teritoriul Republicii Moldova”, menționează sursa.

Astăzi și Ministerul Apărării al Republicii Moldova a anunțat că nu există amenințări directe la adresa securității militare a statului.

Asta după ce Ministerul Apărării al Federației Ruse a spus că a detectat acumulări semnificative de personal și echipament militar al unităților ucrainene în apropierea frontierei Ucrainei cu regiunea transnistreană, desfășurarea artileriei în poziții de tragere, precum și o creștere fără precedent a zborurilor de aeronave fără pilot ale Forțelor Armate ucrainene deasupra teritoriului Transnistriei.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
660 locuitori

Burghelea este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 660 de oameni. Satul Burghelea a fost menționat documentar în anul 1830.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.