08 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1548
Partidele de opoziție își unesc forțele
08 noiembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1548

Partidele de opoziție își unesc forțele

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a comunicat că mai multe partide au răspuns apelului, pe care l-a lansat el zilele trecute, de a-și uni forțele împotriva guvernării. Totodată, politicianul a spus că s-a decis amânarea ședinței stabilită pentru ziua de astăzi.

„Zilele trecute am lansat un apel către partide și mișcări politice din țară pentru a ne uni eforturile în procesul de decapturare a statului și restabilire a democrației în țară. În acest sens am venit cu propunerea creării unui Comitet de Organizare a unei Reuniuni pentru data de 7 noiembrie 2023. Vreau să mulțumesc partidelor politice parlamentare și extraparlamentare, mișcărilor politice, dar și activiștilor civici, care au manifestat disponibilitatea de a se alătura acestei inițiative!

Ne-am întâlnit în cadrul unui Comitet de organizare a Reuniunii anunțate pentru ziua de mâine, 7 noiembrie, și am decis să extindem formatul acestei platforme, astfel ca în proces să fie antrenați reprezentanți nu doar a partidelor și mișcărilor politice, dar și exponenți ai societății civile, mediului academic, presei independente, asociațiilor profesionale, administrației publice, uniunilor veteranilor și a tuturor oamenilor din țară care pledează pentru salvarea democrației în Republica Moldova”, a menționat Ion Chicu, informează noi.md cur eferire la tribuna.

Totodată – a spus președintele PDCM – reieșind din faptul că forțele politice sunt antrenate acum plenar în procesul electoral pentru turul 2 al alegerilor locale, Comitetul de organizare a Reuniunii a decis desfășurarea evenimentului după consumarea exercițiului electoral, la o dată care va fi convenită în formatul extins al Comitetului și anunțată în curând.

„Să ne unim eforturile pentru decapturarea statului nostru și restabilirea drepturilor fundamentale ale omului!”, a conchis el.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ion Chicu , partide , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1578
Populația:
1070 locuitori

Climăuţii de Jos este un sat şi comună din raionul Șoldăneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Climăuţii de Jos și Cot. Satul Climăuţii de Jos este aşezat la gura rîuşorului Cuşmirca, pe malul drept al Nistrului, la o distanță de 25 km de orașul Șoldănești şi la 133 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1070 de oameni. Prima mențiune documentară a satului Climăuți datează din anul 1578.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.