11 ianuarie 2024, 13:40 Realitatea moldovenească views 1248
Ucraina a răspuns la declarația Transnistriei privind
11 ianuarie 2024, 13:40 Realitatea moldovenească views 1248

Ucraina a răspuns la declarația Transnistriei privind "incidentul cu arme de foc" de la frontieră

Serviciul de frontieră al Ucrainei a negat declarația așa-numitului Minister al Securității de Stat (MSS) al Transnistriei nerecunoscute cu privire la "incidentul cu arme de foc" la frontiera cu Ucraina.

Reprezentantul Serviciului ucrainean al frontierei de stat, Andriy Demchenko, a declarat într-un comentariu pentru RBC-Ucraina că nu cunoaște despre nici un incident pe segmentul transnistrean al frontierei cu Republica Moldova și că declarațiile așa-numitului "Minister al Securității de Stat al Transnistriei" ar putea fi provocatoare.

”Polițiștii de frontieră nu au înregistrat situații ieșite din comun. Declarația așa-numitului "Minister al Securității de Stat al Transnistriei" are un caracter mai degrabă provocator, cu scopul de a acuza Ucraina de ceva, căci noi înțelegem că această enclavă are o orientare pro-rusă", a explicat reprezentantul Serviciului de Securitate de Stat al Ucrainei (SPSU).

Anterior, "MSS" al autoproclamatei RMN a declarat că la 7 ianuarie 2024, în apropierea secțiunii transnistrene a frontierei Republicii Moldova cu Ucraina a avut loc un incident cu utilizarea armelor de foc.

Doi cetățeni transnistreni au fost transferați pe teritoriul Ucrainei.

Circumstanțele incidentului urmează a fi clarificate.

Autoritățile Moldovei nu au comentat deocamdată aceste informații.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Transnistria , armament , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Populația:
425 locuitori
Prima atestare:

Rusca este un sat din cadrul comunei Lăpușna, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Hîncești și la 46 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 425 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.