03 aprilie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 864
Are oare Moldova nevoie de Curtea Anticorupție?
03 aprilie 2024, 18:00 Realitatea moldovenească views 864

Are oare Moldova nevoie de Curtea Anticorupție?

Curtea specializată anticorupție și-ar putea începe activitatea în această vară – cu o reținere de un an față de așteptările autorităților. În zilele următoare va fi pusă la punct varianta finală privind crearea noii instituții, care conform așteptărilor va examina dosarele corupților de top ai țării.

În prezent are loc ajustarea proiectului, reieșind din recomandările experților internaționali și naționali. Totuși, spune un șir de specialiști, procesul lansării Curții Anticorupție riscă să se întindă pe un termen nedefinit. Problematică este nu doar atragerea judecătorilor, care se preconizează a fi selectați în cadrul unui concurs special.

Experții se pronunță împotriva creării acestei instanțe și vorbesc despre riscurile aferente. Și Comisia de la Veneția are îndoieli cu privire la oportunitatea proiectului și crede, că ar fi mai bine ca autoritățile să-și axeze eforturile pe reformele deja inițiate. Guvernului i s-a propus să analizeze minuțios dacă se merită instituirea noii instituții, care necesită timp și bani, sau e mai potrivită varianta formării unui colegiu specializat în una dintre instanțele chișinăuiene.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Moldova , Curtea Anticorupție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.