15 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 731
Vinuri din Moldova pe expoziția internațională Vinitaly
15 aprilie 2024, 15:00 Realitatea moldovenească views 731

Vinuri din Moldova pe expoziția internațională Vinitaly

La Verona este inaugurată expoziția internațională Vinitaly - cel mai important tîrg de vinuri și băuturi spirtoase care adună operatori din sectorul vitivinicol de pe piețele internaționale.

Țara noastră participă, în premieră, ca parte a pavilionului Ministerului de profil al Italiei, unde sînt reunite circa 10 companii vinicole din Republica Moldova.

Republica Moldova este invitată in calitate de oaspete de onoare la standul de țară al Ministerului Agriculturii Italian. Vinurile Moldovei vor fi degustate timp de 4 zile pentru prima oară la Vinitaly în cadrul unui spațiu special dedicat pentru Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare din Republica Moldova.

La eveniment sînt prezenți vicepremierul Vladimir Bolea, secretarul de stat Andrian Digolean și ambasadorul Republicii Moldova în Italia Anatolie Urecheanu. Standul nostru a fost vizitat de ministrul agriculturii al Italiei Francesco Lollobrigida și de ambasadorul Italiei la Chișinău Lorenzo Tomassoni.

Această participare nu doar că sprijină integrarea Moldovei în Uniunea Europeană, dar oferă și o platformă unică pentru a atrage atenția asupra tradiției noastre vitivinicole.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

vin , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1856
Populația:
11192 locuitori

Basarabeasca este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Basarabeasca. Amplasat în lunca rîului Cogîlnic şi Larga e situat la 101 km de Chișinău şi este un important nod feroviar în sud-estul republicii. Conform datelor recensămîntului din 2004, populaţia oraşului Basarabeasca constituie 11 192 locuitori. Localiatea Basarabeasca a fost înfiinţată în anul 1856 de către autorităţile Imperiului Rus, ca colonie evreiască, cu denumirea Romanovca.  

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.