09 iulie 2016, 14:00 Personalități views 12158
Moldoveanca și-a expus lucrările alături de cei mai renumiți pictori ai lumii (Foto)
09 iulie 2016, 14:00 Personalități views 12158

Moldoveanca și-a expus lucrările alături de cei mai renumiți pictori ai lumii (Foto)

Olga Percinschi este talentata pictoriţă care duce faima ţării noastre peste tot în lume prin Arta sa Metaforică. Olga este membră a Uniunii Artiştilor Plastici, a Asociaţiei Internaţionale de Artă Plastică (AIAP) şi a Clubului Internaţional al Femeilor din Moldova, iar recent, lucrările ei au trecut oceanul. Picturile sale au fost prezentate în mai multe ţări ale lumii: Polonia, Ungaria, India, România, dar printre cele mai grandioase locații se numără: Transnaţional Art- Japonia, Muzeul Luvru- Paris, Art Padova- Italia, World Tour 2016- USA.

Actuala expoziţie din New York este cea mai recentă realizare a ei. Olga a juns în USA după ce a participat la Paris, la muzeul „Louvre," la o expoziţie care a numărat peste 400 de galerii şi circa 20.000 de vizitatori. Acolo a fost remarcată şi a avut mai multe propuneri de colaborare. Datorită recomandărilor unor profesionişti în domeniu, Olga Percinschi a ajuns cu lucrările sale în Miami, unde reprezintă Europa de Est la „New York Exhibition 2016" – expoziție care îi reunește pe 7, cei mai talentaţi şi renumiţi pictori ai lumii.

Pe data de 30 iunie a avut loc deschiderea evenimentului „World Tour 2016" de Galerista Nina Torres, care organizează acum expoziţii în toată lumea în cadrul acestui proiect. Expoziţia dată, unde sînt expuse și lucrările pictoriţei din Republica Moldova, este deschisă pînă pe 8 iulie. Detalii avem în interviul de mai jos chiar de la talentata pictoriță:

Olga, cariera ta a luat o altă întorsătură şi cucereşte noi culmi. Cum a fost drumul pînă aici, să ajungi să te afirmi în SUA?

Drumul pe care îl parcurg este format din diferite segmente, legate între ele. Ca să ajungi la un nivel înalt, trebuie să parcurgi conştient fiecare segment al vieţii cu multă răbdare. Eu cred în minuni şi în salturi rapide, dar trebuie să fii pregătit moral pentru asta. Toată lumea vrea faimă și succes imediat, dar nu toţi pot trece peste aşa încercare. Drumul meu are o structura logică. Eu cred că succesul depinde de felul cum realizezi misiunea pe care ţi-ai ales-o în viaţă. Pe cît de curînd începi să o îndeplineşti, pe atît de aproape e succesul şi fericirea ta. Trebuie să asculţi doar vocea ta interioară (EU-ul tău), și mai puțin sfaturile tuturor care cred că îți vor binele. Viaţa fiecărui om dă încercări, cum le treci – aşa te definesc. Forţa ta interioară creşte de fiecare dată cînd pășești o treaptă nouă spre o înălţime. În alegerea misiunii tale e importantă dedicaţia ta, trebuie să dai tot ce ai mai bun din tine – doar atunci vei simţi satisfacţia și lumea te va aprecia.

Cum ai putea să descrii tablourile tale?

Arta pe care o creez se numeşte „Artă Metaforică", provine de la cuvîntul metaforă. În ea poţi găsi diverse obiecte şi forme care schimbă sensul lor iniţial, făcînd ca spectatorul să intuiască singur esenţa picturii. Arta mea ţine de suflet, transformare spirituală, de cunoaşterea eu-lui sau de meditare; cu alte cuvinte, tot ce ne apropie de inconstiință, de lumea interioară a fiecărui individ. Eu utilizez Cromoterapia, (terapia prin culori sau terapia luminii) este un tip de vindecare holistică ce utilizează spectrul vizibil de lumina şi culoare pentru a afecta starea de spirit a unei persoane şi sănătatea fizică sau psihică. Fiecare culoare se încadrează într-o anumită frecvenţa şi vibraţie, lucruri care, mulţi cred că pot afecta energia şi frecvenţa trupurilor noastre.

Cu toţii ştim că lumina este captată cu ajutorul ochilor, dar este important să ţinem cont de faptul că lumina poate să între şi prin piele. Ţinînd cont de diferitele vibraţii şi frecvențe alte culorilor, oamenii de ştiinţă cred că anumite culori ce intră în organism pot activa hormonii şi astfel declanşa reacţii chimice în organism. Astfel se pot naşte diferite emoţii şi reacţii ce încurajează trupul să se refacă. Eu zilnic primesc feedback pozitiv de la oamenii care au picturile mele acasă, confirmînd că într-adevăr Cromoterapia are efecte benefice asupra lor, ceea ce mă bucură enorm.

Ce ai reuşit să faci în New York?

Am fost invitată de Ambasador, Reprezentantul permanent a Republicii Moldova pe lîngă Naţiunile Unite (New-York, SUA), Vlad Lupan, să vizitez sediul central ONU. M-a impresionat această frumoasă clădire cu imense opere de artă, dăruite de fiecare stat, ca respect şi contribuţie acestei mari organizaţii. Pînă la sfîrşitul acestui an planificăm să organizăm un eveniment cultural dedicat celor 25 de ani de Independență a RM. Cultura fiecărui popor reprezintă faţa lui. Sperăm să fie cunoscută Moldova cu ajutorul acestor tipuri de proiecte culturale care duc faima ţării noastre.
M-a bucurat prezenţa la eveniment a reprezentantei Misiunii RM pe lîngă (ONU) – Galina Nipomici, care a avut un cuvînt de susţinere pentru mine la expoziţie. În aşa fel oamenii care au venit la deschiderea expoziţiei au fost familiarizaţi cu arta ce vine din Moldova.

E prima dată cînd vizitezi New York-ul, prin ce te-a impresionat acest oraş?

New York este o mare entitate culturală şi oferă acces la o mare parte din arta mondială, că să nu mai vorbesc de numeroasele muzee şi galerii de artă. Te ţine la curent cu arta internaţională şi oferă foarte multe oportunităţi.

Pentru mine a fost un vis să vizitez acest oraş. Este exact așa cum mi l-am imaginat în visele mele: cu şanse de afirmare pentru fiecare, cu posibilităţi şi oportunităţi, dacă ştii cum să le foloseşti. Oamenii au foarte mult respect faţă de ei înşişi. M-a impresionat arhitectura, Central Park – extrem de frumos şi curat. Aici fiecare persoană face sport, e un mod de viaţă. Ei tind mereu spre dezvoltare și sînt foarte liberi în exprimare. Ador New York-ul pentru că oamenii sînt foarte receptivi, se respectă şi se susţin reciproc, indiferent de proveniență. Aici nu cred că poţi să te plictiseşti vreodată, au loc sute de evenimente, lansări, prezentări – lumea este în dezvoltare continuă.

Puteţi să admiraţi lucrările pictoriţei Olga Percinschi pe site-ul www.percinschi.com

Sursa: ea.md

Cuvinte cheie:

pictor , expoziție , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
101 locuitori

Selişteni este un sat din cadrul comunei Valea-Trestieni, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Nisporeni și la 92 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 101 oameni. Satul Selişteni a fost menționat documentar în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.