19 ianuarie 2017, 15:30 Personalități views 7837
Moldoveanca a devenit una din cele mai populare soprane din lume
19 ianuarie 2017, 15:30 Personalități views 7837

Moldoveanca a devenit una din cele mai populare soprane din lume

Cîntăreaţa de operă din Federaţia Rusă, Irina Lungu, originară din Republica Moldova, s-a clasat pe locul doi în topul celor mai populare soprane din lume.

Portalul a alcătuit un top la 10 nominalizări: cei mai buni 10 compozitori contemporani, cele mai bune opere contemporane, teatre de operă, coruri şi cîntăreţi: soprane, mezzo-soprane, contratenor, tenor, bariton şi bas.

Astfel, soprana Irina Lungu a ocupat locul II, cedînd întîietatea cîntăreţei cehe Alžběta Poláčková.

Irina Lungu s-a născut în R. Moldova. Cînd avea 11 ani, părinții ei s-au mutat cu traiul în oraşul Borisoglebsk din regiunea Voronej, Federaţia Rusă. A absolvit Institutul de Stat al artelor din Voronej. În 2003-2004 a studiat la Academia Teatrului La Scala din Milano, unde, după absolvire, a devenit solistă. Încă din anii studenţiei a început să cînte la Teatrul de Operă şi Balet din Voronej şi să participe la concursuri internaţionale. S-a plasat pe locul I la concursul „Bella voce" din Moscova, pe locul II la concursul „Elena Obrazţova" din Sankt-Petersburg, a luat marele premiu la concursul „Maria Callas" din Grecia şi este diplomantă a concursului „P.I. Ceaikovski".

În 2015, Irina Lungu a debutat cu succes la Opera de Stat din Viena, jucînd rolul Violettei din opera „Traviata" de Giuseppe Verdi. De asemenea, cîntăreaţa a evoluat pe scenele teatrelor de operă din Londra, New York, Berlin, Roma, Madrid, Veneţia şi pe alte scene din diverse oraşe ale lumii.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

muzica , personalitati

Comentarii

 (1)
  • #1 abv Răspunde Citează selecţia
    Интересно, Ирина Лунгу знает, что она молдавская певица?
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.