29 ianuarie 2017, 00:30 Personalități views 5635
Revelația cerului: Ion Ungureanu în lumea celor drepți
29 ianuarie 2017, 00:30 Personalități views 5635

Revelația cerului: Ion Ungureanu în lumea celor drepți

Ziua de 28 ianuarie 2017 va fi pentru totdeauna marcată de pierderea omului de cultură emblematic al întregului spațiu moldovenesc – Ion Ungureanu, care s-a stins din viață la vîrsta de 81 de ani, în urma unei boli incurabile, aflîndu-se internat la spitalul Colțea, de la București.

A fost una dintre personalitățile care au marcat istoria culturii și a întregii țări, atît în calitate de actor de teatru și cinema, de regizor, cît și de om politic cu o poziție civică sănătoasă și statornică, contribuind în calitatea lui de deputat și primul ministru al Culturii din Republica Moldova la propășirea idealurilor poporului și ridicarea nivelului culturii și traiului acestuia.

Noi, toți moldovenii, acum la trecerea la cele veșnice a domnului Ungureanu prin intermediul site-ului www.moldovenii.md ne închinăm pînă la pămînt în fața aceluia care prin atitudinea sa, prin spiritul său ales, ne-a lăsat drept moștenire un model de implicare cu toată ființa în ceea ce făurește omul: familie, rol, cultură, țară...

În același timp, Ion Ungureanu va rămâne în memoria noastră ca un actor adevărat, irepetabil, inconfundabil, un regizor talentat, un orator desăvîrșit, cu o capacitate extraordinară de a capta audiența. Domnia Sa ne-a demonstrat ce înseamnă un adevărat artist al cuvintelor, un om de o cultură remarcabilă, un interlocutor extrem de plăcut, un vorbitor înnăscut.

Ne exprimăm pe această cale toată recunoștința pentru tot ce a realizat Ion Ungureanu pentru Moldova și transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Cuvinte cheie:

personalitati , cultura , moarte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1877
Populația:
405 locuitori

Hîrtop este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bruslachi, Mocreachi, Hîrtop și Marian. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Hîrtop alcătuia 405 oameni în anul 2007. Satul Hîrtop a fost menționat documentar în anul 1877.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.