30 octombrie 2017, 15:10 Personalități views 50054
Moldoveanul care s-a ambiționat să demonstreze că imposibilul este posibil
30 octombrie 2017, 15:10 Personalități views 50054

Moldoveanul care s-a ambiționat să demonstreze că imposibilul este posibil

Istoria de astăzi este una care ne demonstrează încă o dată că imposibilul poate fi posibil și că pentru a obține ceea ce îți dorești ai nevoie doar de muncă și dorință.

Astăzi vă invităm să cunoașteți istoria lui Ion Lazarenco-Tiron, unul dintre cei mai "tari" moldoveni din toate timpurile. Este asemenea lui Ștefan Cel Mare, care se încăpățina să cîștige orice război în care se avînta. La fel și marele nostru înotător se avîntă în aventuri periculoase, dar după care iese un mare învingător, iar cel mai important – de fiecare dată cînd obține o victorie, o face cu gîndul la Republica Moldova, țara în care s-a născut, a crescut și căreia îi dorește un viitor prosper.

S-a născut în satul Brăviceni, Orhei, într-o familie în care de mic copil a fost învățat ce înseamnă disciplina, iar asta pentru că tatăl a fost militar de profesie. De mic copil a visat să fie polițist, dar peste ani a ajuns să se ambiționeze să traverseze nu doar cele mai mari, dar adesea și cele mai periculoase strîmtori ale lumii, și i-a reușit. Doar timp de un an a trecut înot trei dintre cele mai mari strîmtori de pe pămînt, și anume: Canalul Catalina din California, Canalul Molokai din Hawaii și Canalul Tsugaru din Japonia.

Decide să plece în Europa cînd încă era student la Academia de Poliție, în căutarea unei vieți mai bune și a unui viitor mai frumos. Așa ajunge în Irlanda, unde se stabilește cu traiul și unde pînă în prezent promovează valorile și tradițiile neamului nostru.

Continuarea aici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

înot , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
205 locuitori

Mirnoe este un sat din cadrul comunei Ciobanovca, raionul Anenii Noi. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Anenii Noi și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 205 oameni. Satul Mirnoe a fost înființat în anul 1900.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.