29 aprilie 2018, 12:00 Personalități views 15400
Stepaniuc: Nu pot accepta falsuri și interese obscure în politică...(VIDEO)
29 aprilie 2018, 12:00 Personalități views 15400

Stepaniuc: Nu pot accepta falsuri și interese obscure în politică...(VIDEO)

Alegerea făcută în 2010 de a se retrage din marea politică a fost una complicată, dar în același timp conștientă, își amintește fostul fruntaș comunist Victor Stepaniuc.

O figură politică importantă în echipa lui Vladimir Voronin, fost deputat și ex-vicepremier pe probleme sociale, Victor Stepaniuc susține că s-a regăsit după ruptura de PCRM în activitatea didactică, fiind deja de ani buni decan la Facultatea Relații Internaționale și Științe Politice din cadrul IRIM.

Ce l-a determinat să „ardă podurile” cu PCRM în 2010 și de ce nu-i poate ierta nici pînă astăzi președintelui Voronin greșelile strategice comise în 2009, Victor Stepaniuc a relatat într-un interviu pentru Noi.md.

„După evenimentele din aprilie 2009, am avut o criză profundă în PCRM, în echipa președintelui Voronin, o criză apărută încă după 2005, din cauza unor proiecte social-economice, care slăbeau potențialul clasei de mijloc. În cadrul crizei din 2009 am propus niște soluții, am considerat  greșită analiza și atitudinea dlui Voronin asupra evenimentelor și tacticii partidului. Suveranitatea poporului, transmisă legal, constituțional  PCRM- lui în alegerile parlamentare din aprilie 2009, 60 de mandate, majoritatea parlamentară – toate au fost aruncate de președintele Voronin atunci la pămînt. Strategic aceasta a fost o greșeală, care a costat mult  R. Moldova în anii următori, care ne costă și astăzi”, a menționat intervievatul.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Victor Stepaniuc , demnitar , politica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1706
Populația:
4496 locuitori

Sălcuţa este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Sălcuţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Căușeni și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 4496 de oameni. Satul Sălcuţa a fost menționat documentar în anul 1706.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.