09 decembrie 2023, 15:00 Personalități views 1349
«Recitiți-l mai des pe Cehov, domnilor!»
09 decembrie 2023, 15:00 Personalități views 1349

«Recitiți-l mai des pe Cehov, domnilor!»

Recent, artista poporului din RM Svetlana Tuz a marcat un frumos jubileu. Însă sărbătoarea a avut loc nu pe scena Teatrului dramatic rus în numele lui A.Cehov, unde a activat aproape o jumătate de secol. De ce a fost să fie așa, și de ce Svetlana Tuz oricum se consideră un om fericit , am discutat cu actrița iubită a mai multor generații de spectatori.

- Svetlana Dmitrievna, pe Dvs. «faza fierbinte» a conflictului care zguduie teatrul de ceva ani, V-a atins în această vară. Am înțeles că imediat după închiderea sezonului, contractul Dvs. Nu a mai fost prelungit pe motiv că aveți vîrsta de pensionare ?

- Nu au fost prelungite contractele cu patru pensionari, dintre care doi – eu și Vladimir Zavalionnîi – artiști ai poporului din RM. În prezent Vladimir se află peste hotare, la rude. Știu că Ludmila Colohina Piotr Peicev continuă să iasă pe scenă. Iar eu am rămas în afara teatrului. Personal, despre aceea că nu-mi este prelungit contractul m-a informat în vară șefa secției de cadre. Și m-a întrebat dacă accept să lucrez conform unor acorduri unice. Am răspuns, că această problemă trebuie să o discute cu mine conducerea teatrului, nu angajatul de la cadre. Însă directorul F.Gladii nu a catadicsit să mă invite pentru discuție. Fiți de acord, o atare atitudine față de o artistă a poporului, care a consacrat scenei 48 de ani din viață, vorbește elocvent despre personalitatea conducătorului. Eu am comentat această situație într-un interviu, după care F.Gladii, din cele spuse de colegi, s-a simțit jignit și nu a găsit de cuviință să discute cu mine careva condiții de colaborare.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Cuvinte cheie:

Svetlana Tuz , actriță

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.