16 septembrie 2014, 10:33 Caleidoscop views 9960
Ce au găsit în această peşteră din Liban după topirea zăpezii. Imaginile sunt incredibile
Foto: antena3.ro
16 septembrie 2014, 10:33 Caleidoscop views 9960

Ce au găsit în această peşteră din Liban după topirea zăpezii. Imaginile sunt incredibile

Aceste imagini, deşi par desprinse din filmele fantastice, sunt cît se poate de reale. Peştera Baatara sau Peştera Trei Poduri se găseşte în Tannourine, Liban şi s-a format prin eroziunea pietrelor calcaroase, de-a lungul a milioane de ani.

Însă primăvara, după topirea zăpezilor abundente, în Peştera Baatara se întîmplă un lucru de-a dreptul spectaculos: peştera devine totodată şi o superbă cascadă, apa scugîndu-se de pe versanţi, în interiorul peşterii.

"După o drumeţie de cîteva ore am ajuns la Peştera Trei Poduri. Noi o mai văzusem în timpul verii, spectaculoasă, impunătoare şi unică în lume. Însă acum, cînd am văzut cascada care s-a format am rămas uimiţi. Cercetători care au analizat fenomenul în anul 1988 spun că au găsit în adîncurile peşterii oase de dinozauri, iar formaţiunea Trei Poduri s-a produs în Jurasic. Este un peisaj care îţi taie respiraţia", a declarat unul din turiştii care a ajuns la peşteră.

Oricum, autorităţile din Liban îi sfătuiesc pe turişti să nu se apropie foarte mult de marginea peşterii pentru că suprafaţa calcaroasă este foarte alunecoasă, iar podurile de piatră ale peşterii sunt şubrezite.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

zapada , natura , Liban

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
458 locuitori

Uşurei este un sat din cadrul comunei Răcăria, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 458 de oameni. Satul Uşurei a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.