24 noiembrie 2014, 15:39 Caleidoscop views 6998
Kiev: Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei
Foto: antena3.ro
24 noiembrie 2014, 15:39 Caleidoscop views 6998

Kiev: Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei

Cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în estul Ucrainei, susţin autorităţile de la Kiev. Prezenţa acestor forţe pe teritoriile controlate de rebeli face ca pacea să fie aproape imposibilă.

Secretarul general al NATO a criticat atitudinea Moscovei faţă de conflictul din Ucraina, în timp ce Rusia susţine că nu s-a implicat niciodată în conflict.

Ucraina intenţionează să crească numărul forţelor sale armate şi să amelioreze aprovizionarea acestora pe front. Anunţul a fost făcut de autorităţile de la Kiev, care mai spun că cel puţin 7.500 de militari ruşi se află în regiunile Doneţk şi Luhansk.

Moscova a reacţionat dur la acuzaţiile Kievului şi a acuzat Occidentul că prezintă informaţii false legate de conflict.

În acest context tensionat, în Polonia are loc un exerciţiu militar la care participă şi soldaţi din Marea Britanie. Aplicaţiile se axează pe operarea vehiculelor blindate, la exerciţii participând aproximativ 300 de tancuri, inclusiv cele mai moderne vehicule militare britanice.

Este cea mai mare mobilizare de tancuri din Europa din ultimii ani, spun experţii. Polonia a anunţat că îşi va repoziţiona o parte din efectivele sale militare către graniţa de est, din cauza tensiunilor între occident şi Rusia.

Sursa: www.antena3.ro

Cuvinte cheie:

Ucraina , Rusia , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.