03 ianuarie 2015, 13:05 Caleidoscop views 10295
Ruşii vor să congeleze ADN-urile tuturor vieţuitoarelor care au trăit pe Terra
Foto: libertatea.ro
03 ianuarie 2015, 13:05 Caleidoscop views 10295

Ruşii vor să congeleze ADN-urile tuturor vieţuitoarelor care au trăit pe Terra

Rușii vor să creeze o nouă Arcă a lui Noe, de data aceasta la... congelator.

Oamenii de știință de la Universitatea de Stat din Moscova vor să congeleze fragmente de ADN prelevate din toate vieţuitoarelor care trăiesc sau au trăit pe Terra.

Autoritatea centrală pentru instituţiile de învăţământ superior a acordat Universității cea mai mare finanţare - 1 miliard de ruble (12,6 milioane de dolari), cu scopul de a demara acest proiect de amploare. Cercetătorii speră că proiectul va fi finalizat în 2018 şi se va desfăşura într-un complex ştiinţific amenajat pe o suprafaţă totală de 430 kilometri pătraţi.

Celule capabile să se reproducă vor fi congelate prin criogenie și apoi depozitate în condiții optime.

Lucrarea știinţifică a fost comparată de Victor Sadivnici, rectorul universităţii, cu o "Arcă a lui Noe" din zilele noastre.

"Proiectul implică amenajarea unui spaţiu de depozitare - o bancă de date în care sunt stocate fragmente de ADN ale tuturor fiinţelor care trăiesc pe Pământ, dar nu doar ale celor care trăiesc, ci şi ale celor care au dispărut. Proiectul va conţine şi sisteme informatice. Dacă va fi finalizat, el va reprezenta un salt uriaş în istoria Rusiei, care va deveni prima naţiune din lume care realizează un fel de Arcă a lui Noe actuală", a declarat oficialul rus pentru postul de televiziune RT.

Sursa: www.libertatea.ro

Cuvinte cheie:

ADN , animale , plante , Arca lui Noe , Pamint , stiinta

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
64 locuitori

Făgădău este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Localitatea Făgădău este situată la distanța de 30 km de orașul Florești și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 64 locuitori. Satul Făgădău a fost întemeiat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.