28 februarie 2013, 10:08 Caleidoscop views 4617
28 februarie 2013, 10:08 Caleidoscop views 4617

Filmulețele cu căderea meteoritului au bătut toate recordurile de vizualizare

Compania Visible Measures, care efectuează măsurători a numărului de vizualizări a filmulețelor video în timp real, a anunțat că video cu meteoritul a înregistrat în total 138 milioane de vizualizări pe YouTube și DailyMotion. Potrivit companiei, acest videoclip "mai rapid decît altele a ajuns la 100 de milioane de vizualizări."

Potrivit NASA, meteoritul cîntărea 7000 de tone; Andrew Kramer în The New York Times relatează că acesta a fost "cel mai mare corp ceresc care a intrat în atmosfera Pămîntului în ultimii 100 de ani." Unda de șoc a rănit mai mult de o mie de oameni, notează publicația.

"Datorită YouTube și site-urilor similare, oamenii din întreaga lume au putut vedea căderea meteoritului din unghiuri diferite," - scrie autorul Brian Stelter.

"Viteza este un factor important pentru evenimentele de proporții difuzate on-line ... Cu cît mai multe persoane simt nevoia de a fi parte a evenimentului, cu atît mai multe vizualizări are videoclipul" - concluzionează Visible Measures.

Datele companiei au arătat că înregistrările cu meteoritul au fost vizualizate de 73 milioane de ori sîmbătă, a doua zi după ce incidentul a  apărut în ziarele din întreaga lume.

Cuvinte cheie:

meteorit , Univers , cosmos

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1642
Populația:
138 locuitori

Boroseni este un sat în componenţa comunei Elizavetovca, raionul Donduşeni. Suprafaţa satului este de 5 km pătraţi. Satul Boroseni este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Donduşeni şi la 224 km de Chișinău.  Populaţia satului constituie 138 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Boroseni datează din 7 aprilie 1642.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.