23 martie 2022, 10:30 Caleidoscop views 1473
Moldova, în topul celor mai fericite țări
Foto: psychologies.ru
23 martie 2022, 10:30 Caleidoscop views 1473

Moldova, în topul celor mai fericite țări

Moldova este o țară din ce în ce mai fericită. Aceasta este concluzia care se conține în Raportul Mondial al Fericirii - un studiu anual, realizat în 149 de țări ale lumii în baza nivelului de trai, a speranței de viață, a gradului de corupție, dar și a altor indicatori, informează Noi.md.

Țara noastră a urcat trei poziții în acest an.

Republica Moldova s-a poziționat, în acest an, pe locul 62 în clasamentul fericirii, cu trei poziții mai sus decît anul trecut. În procesul de realizare a raportului, țările au fost verificate după categorii specifice precum: economie, sănătate mintală, sistem medical, sistem educațional, rata nașterii și a decesului, migrația și altele.

Conform raportului, al cincilea an consecutiv, Finlanda a obținut titlul de cea mai fericită țară din lume. În timp ce pe ultimele locuri în topul fericirii sînt țări precum Liban și Afganistan.

Raportul Mondial al Fericirii, aşa cum se numeşte studiul, este realizat cu sprijinul ONU şi publicat anual, de mai bine de un deceniu.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , rating , fericire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
2052 locuitori

Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.