17 iulie 2015, 11:09 Caleidoscop views 15387
17 iulie 2015, 11:09 Caleidoscop views 15387

Oamenii de știință au descoperit formula fericirii


Foto: incomemagazine.ro

Dupa mai mulți ani de studii și experimente, cercetătorii australieni au stabilit formula „triunghiului de aur al fericirii”: trei factori esențiali care ajută la instalarea stării de fericire, adică un om drag, un venit de maxim 100.000 de dolari pe ani si activitate socială, scrie NEWS.com.au, citîndu-i pe experții Universității din Melbourne.

De aceea, cercetătorii recomandă medicilor să-și concentreze atenția nu atît la starea de sănătate a pacienților, probleme cu tensiunea sau colesterolul, cît la cea psihologică. De ce? Pentru că, a explicat psihologul Robert Commins, după 29 de experimente realizate pe această temă, starea de sănătate nu a intrat în „triunghiul fericirii”. Problema este că oamenii au capacitatea de a se adapta la suferințele lor. Iar dacă sănătatea nu dă mari bătăi de cap, ea nu influențează în mod deosebit asupra stării de fericire.

„Am analizat minuțios influența greutății corporale asupra stării de spirit a pacienților și a fericirii. S-a constatat că persoanele cu o greutate mult peste normal sau doar plinuți, se simt bine. Ei își controlează sentimentele”, a arătat expertul. Potrivit afirmațiilor sale, odată cu vîrsta, senzația de fericire crește, mai ales după 55-60 de ani.

În opinia psihologului, o viață personală reușită este mai importantă decît banii, pentru că ea înseamnă sprijin în clipele de cumpănă și siguranță. „Aveți nevoie doar de o singură persoana alături, un lucru deosebit de important. Cei care nu au așa ceva, care nu au cui să împărtășească problemele devin vulnerabili la greutățile care apar”, este de părere Commins.

În ceea ce privește banii, importantă nu este suma de care are nevoie o persoană. Numărul banilor depinde de existența copiilor și de locul de domiciliu, iar cifra maximă calculată de experții australieni este de 100.000 de dolari pe an. Al treilea element al „triunghiului de aur al fericirii” – activitatea socială – este la fel de esențială pentru viața omului. „Omul trebuie să intre în contact cu semenii săi, să socializeze”, spune profesorul Commins. „Zîmbetul este cel mai important indicator al fericirii. Dacă zîmbiți des, înseamnă că sînteti în triunghiul de aur”, precizează el.

Cuvinte cheie:

sentimente , fericire , descoperire , om

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
340 locuitori

Gordineştii Noi este un sat din cadrul oraşului Edineţ, raionul Edineţ. Satul Gordineştii Noi se află la 5 km de oraşul Edineţ, la 13 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, 207 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 340 locuitori. Satul Gordineştii Noi a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.