31 ianuarie 2015, 15:43 Sport views 8759
Artur Ioniță - cel mai bun fotbalist și sportiv în 2014 în Moldova
Foto: sports.md
31 ianuarie 2015, 15:43 Sport views 8759

Artur Ioniță - cel mai bun fotbalist și sportiv în 2014 în Moldova

Mijlocașul Artur Ioniță (24 de ani), component al selecționatei Moldovei, legitimat la echipa italiană din Serie A Hellas Verona, a fost desemnat de site-ul sports.md drept cel mai bun fotbalist și sportiv moldovean în anul 2014, relatează MOLDPRES.

Ioniță a devenit astfel posesorul trofeelor "Maradona Trophy" şi, respectiv, "Sports Oscar", care urmează să-i fie înmînate. "Am decis să-i acordăm ambele trofee pentru insistența şi îndărătnicia de care dă dovadă în atingerea scopului propus, dar şi pentru pasiunea sa față de fotbal. El a devenit un model pentru mulți copii din Moldova şi un exemplu cine poți deveni, dacă îți dorești cu adevărat acest lucru", scrie publicația.

"Mi-am dorit mult să joc în campionatul Italiei. Atunci cînd am fost informat că există această posibilitate, fiind încă la echipa Aaray (Elveția), am început să studiez sistematic italiana pentru a mă adapta cît mai repede în noul colectiv", s-a confesat Artur Ioniță, care a debutat spectaculos la noua sa echipă anul trecut, marcînd un gol în primul meci disputat. După aceasta a mai înscris încă unul și a servit două pase de gol.

Artur Ioniță este un produs al clubului de fotbal Zimbru Chișinău. El a debutat la vîrsta de 16 ani după care s-a transferat la formația Iskra-Stal Rîbnița, iar apoi la Aaray (Elveția), pentru care a jucat cinci ani. Ioniță este deocamdată primul și singurul fotbalist moldovean care evoluează în campionatul Italiei, Serie A. Vorbește fluent în afară de română, germana, rusa, engleza și italiana.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

sport , fotbal , Moldova , 2014 , top

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.