18 iunie 2015, 10:44 Sport views 8206
Luptătorul moldovean a devenit medaliat la Olimpiada de la Baku
Foto: baku2015.com
18 iunie 2015, 10:44 Sport views 8206

Luptătorul moldovean a devenit medaliat la Olimpiada de la Baku

Luptătorul moldovean de stil liber Alexandru Chirtoacă (57 kg) a devenit ieri seara medaliat cu bronz la prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku (Azerbaidjan), relatează MOLDPRES.

El i-a cedat în runda inaugurală viitorului finalist Marcel Ewald (Germania) cu scorul 3-4, iar în recalificări l-a învins cu 10-0 pe Islam Islamaj (Albania) și a urcat pe treapta a treia a podiumului de premiere.

Șansa de a obține bronzul a avut și Vladislav Arventii în turneul de taekwondo, dar în disputa pentru locul trei i-a cedat la limită, (0-1), în prelungiri, lui Bonilla Gonzalez (Spania).

Astăzi vor intra în concurs luptătorii de stil liber Andrei Perpelița (61 kg), Evgheni Nedealco (70 kg), Petru Ianulov (86 kg), Andrei Romanov (125 kg), boxerii Vasile Belous (69 kg), Victor Carapcevschi (75 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg).

Medalia de bronz cucerită de Alexandru Chirtoacă (29 de ani) este cel mai mare succes în cariera sa. Ea-i a doua în palmaresul delegației moldovenești. Anterior o distincție de bronz a obținut Svetlana Saenco (lupte libere). Pe locurile 5, în afară de Vladislav Arventii, s-au clasat Natalia Budu și Victor Ciobanu.

Lotul moldovean la Jocurile Olimpice Europene este compus din 86 de sportivi. Ei vor evolua la 12 discipline sportive. La prima ediție a Jocurilor Olimpice Europene participă peste 6000 de atleți din 50 de țări. Olimpiada se va încheia pe 28 iunie.

Sursa: www.moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
802 locuitori

Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) este o localitate din cadrul comunei Grinăuți-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea este situată la o distanță de 11 km de orașul Ocnița și la 231 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 802 oameni. Localitatea Rediul Mare (Stație de Cale Ferată) a fost înregistrată oficial în anul 1955.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.