29 octombrie 2015, 17:27 Sport views 6510
Moldoveanul Cristian Chiriţa a devenit campion mondial la tenis de masă
29 octombrie 2015, 17:27 Sport views 6510

Moldoveanul Cristian Chiriţa a devenit campion mondial la tenis de masă

Un nou succes pentru tenisul de masă din Moldova. Moldoveanul Cristian Chiriţa în componenţa selecţionatei Europei a devenit campion mondial în concursul pe echipe la ITTF Mondiale Cadet Chalenge 2015, care se desfăşoară în perioada 23-31 octombrie în oraşul Sharm El Sheikh din Egipt.

În meciul final, Cristian, împreună cu coechipierii săi Cristian Pletea din România, Medardas Stankevicius din Lituania şi Truls Moregard din Suedia, au învins, fără drept de apel, reprezentativa Asiei cu un categoric 3 - 0. Succesul este cu atât mai preţios, cu cât la precedentele 5 ediţii ale competiţiei europenii pierdeau în finalele disputate cu asiaticii.

O situaţie neaşteptată s-a produs în competiţia feminină. Selecţionata Europei, care a bătut cu 3-2 în grupe formaţia Asiei, a cedat în finală în faţa echipei din America Latină cu scorul de 1-3 şi s-a mulţumit doar cu argintul. Latinoamericanele la ediţia precedentă obţinuseră bronzul şi victoria din acest an confirmă ascensiunea tenisului de masă în America Latină.

Sursa: sport1.md

Cuvinte cheie:

tenis de masă , campion , Campionat

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1775
Populația:
690 locuitori

Grinăuţi-Raia este un sat din cadrul comunei Grinăuţi-Moldova, raionul Ocniţa. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Ocnița și la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 690 de oameni. Satul Grinăuți-Raia a fost atestat documentar în anul 1775.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.