12 februarie 2016, 09:47 Sport views 6228
În Moldova va avea loc un turneu de ping-pong
12 februarie 2016, 09:47 Sport views 6228

În Moldova va avea loc un turneu de ping-pong

Copiii din familiile social-vulnerabile, beneficiari ai serviciilor acordate de Centrul Don Bosco din Chişinău, dar şi din alte şcoli sau centre, vor participa la tradiţionalul turneu de ping-pong. Evenimentul, organizat la Centrul Don Bosco în capitală, a ajuns la a VI-a ediţie. Turneul este organizat sub patronajul ambasadorilor Ungariei, Poloniei, Italiei, Turciei şi OSCE la Chişinău.

Ambasadorul ungar, Mátyás Szilágyi, a spus în cadrul conferinţei de presă dedicată turneului că sunt invitaţi copiii din familiile vulnerabile să participe la acest turneu de ping-pong. Turneul va avea loc pe 21 februarie. Diplomatul a adăugat că o altă tradiţie foarte bună este şi organizarea campionatului de fotbal pentru copii, tradiţional în luna mai, la fel cu organizarea mai multor ambasade, şi care tot urmăreşte scopul de a uni mai mulţi copiii şi de a-i face să socializeze între ei.

Diplomatul polonez, Artur Michalski, a menţionat că Polonia de la bun început a fost parte a acestui proiect organizat de Centrul Don Bosco. „Foarte mulţi tineri au participat la aceste turnee şi pentru mulţi dintre ei această activitate a marcat şi o schimbare în viaţă", a subliniat diplomatul.

Ambasadorul turc, Mehmet Selim Kartal, a spus că Ambasada Turciei a participat pentru prima dată abia anul trecut la acest turneu. „Din acest an am decis să participăm inclusiv la organizarea evenimentului, deoarece am înţeles scopul său nobil. Sperăm că participarea noastră la organizare evenimentului îl va face mai colorat", şi-a exprimat speranţa diplomatul turc.

Centrul Don Bosco din Moldova face parte din Societatea Sfântului Francisc de Sales, congregaţie a Bisericii Catolice, care se dedică în totalitate tinerilor, în special celor săraci şi abandonaţi. Scopul activităţii acestuia este creşterea tineretului prin intermediul educaţiei.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

turneu , tenis de masă , sport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
1402 locuitori

Bieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cihoreni, Slobozia-Hodorogea și Bieşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1402 oameni. Satul Biești a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.