19 februarie 2016, 10:10 Sport views 6680
Federația de Taekwondo a Moldovei și-a schimbat antrenorul principal
19 februarie 2016, 10:10 Sport views 6680

Federația de Taekwondo a Moldovei și-a schimbat antrenorul principal

În ajunul încheierii ciclului olimpic 2012-2016. Federația WTF Taekwondo Moldova l-a înlocuit pe antrenorul principal al echipei naționale de taekwondo Vladislav Mazur, a cărui activitate a fost nesatisfăcătoare.

În acest post a fost numit Mihail Bețian.

Vă reamintim că Federația de Taekwondo WTF Moldova a obținut rezultate înalte la taekwondo, datorită lui Aaron Cook, care a cîștigat primul bilet olimpic pentru Moldova "de probă engleză" la această categorie sportivă.

Aaron Cook a cîștigat de-a lungul carierei sale șase medalii de aur la Campionatele Europene și titlul de Campion Mondial. El nu face parte din echipa olimpică a Marii Britanii din 2012. Conducerea naționalei olimpice britanice nu a luat în considerare nici prima poziție pe care Aaron Cook o ocupă în clasamentul WTF, nici realizările sale la nivel european și mondial. Motivul excluderii din echipă a lui Aaron a fost decizia lui de a se antrena de sine stătător, după un program individual.

În același timp, de remarcat faptul că numeroasele succese și victorii ale unor asemenea sportivi moldoveni precum Stepan Dimitrov (categoria de greutate 54 kg), Vladislav Arventi (categoria de greutate pînă la 68 kg), Andrei Rotaru (categoria de greutate 63 kg), Vadim Dimitrov (categoria de greutate de pînă la 58 kg), Ciuchitu Ana și alții demonstrează că Moldova are potențialul de a-și educa proprii campioni.

Sursa: sporter.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
6200 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Slobozia și la 111 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 6200 de oameni în anul 2007. Satul Hlinaia a fost atestat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.