11 martie 2016, 12:05 Sport views 5683
Luptătoarea Svetlana Saenko a ratat podiumul de premiere la Europene
11 martie 2016, 12:05 Sport views 5683

Luptătoarea Svetlana Saenko a ratat podiumul de premiere la Europene

Luptătoarea moldoveană Svetlana Saenko (75 kg) a ratat ieri obținerea medaliei de bronz la Campionatul European de stil liber, care se desfășoară la Riga (Letonia) în perioada 8-13 martie, relatează MOLDPRES.

Ea s-a clasat pe locul cinci după ce a suferit înfrîngere în meciul disputat cu Vasilisa Marzaliuk din Belarus, cu scorul 0-5.

Coechipierul Mihail Eșanu (61 kg) a fost eliminat din concurs în calificări.

Anterior, un loc cinci a ocupat Natalia Budu (53 kg). Doina Roșcovanu (48 kg) și Ion Hurmuzachi (86 kg) au cedat în calificări. Alexandru Chirtoacă (57 kg) și Andrei Perpelița (65 kg) au fost învinși în optimile de finală, iar Nicolae Ceban (97 kg) a fost eliminat din competiție în sferturile de finală.

În concurs au mai rămas Nicolae Chiriacov (70 kg) și Andrei Romanov (125 kg).

Doi lideri ai lotului național, Mihail Sava (65 kg), medaliat cu bronz la Mondiale, și Petru Ianulov (85 kg), campion mondial universitar, se pregătesc conform unui program special pentru turneele de calificare la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia, 5-21 august). "Scopul principal urmărit anul curent este obținerea biletelor de acreditare la Olimpiadă și evoluții bune la acest turneu", a declarat pentru agenție președintele Federației Moldovenești de Lupte, Victor Peicov.

Compatriotul Ion Guidea (61 kg), fost campion național, care apără în prezent culorile sportive ale României, a cucerit medalia de bronz. El a absolvit Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv și se antrenează sub îndrumarea fratelui Anatol Guidea, premiant la Europene și Mondiale, care actualmente pregătește selecționata României.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, dublu campion european, premiant la Mondiale.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

lupte libere , Campionat

Comentarii

 (1)
  • #1 Vladimir Răspunde Citează selecţia
    Было бы у нас нормальное государство, не пришлось бы нашим спортсменам выступать за Румынию.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
433 locuitori

Slobozia-Măgura este un sat din cadrul comunei Bursuceni, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la o distanţă de 41 km de oraşul Sîngerei şi la 109 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 433 de oameni. Satul Slobozia-Măgura a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.