24 mai 2016, 15:15 Sport views 6672
Penitenciarul nr. 13 a găzduit un meci amical la tenis de masă (Foto)
24 mai 2016, 15:15 Sport views 6672

Penitenciarul nr. 13 a găzduit un meci amical la tenis de masă (Foto)

După ce la sfîrșitul lunii aprilie curent Penitenciarul nr.13-Chișinău a găzduit un meci amical la tenis de masă, astăzi, 23 mai 2016, deținuții învingători la proba tenis de masă din cadrul Spartachiadei condamnaților, ediția 2016, s-au întrecut cu veteranii tenisului de masă din cadrul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport la libertate.

Potrivit DIP, competiția sportivă s-a desfășurat în incinta Universității și a adunat numeroși participanți, printre care: directorii adjuncți ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Igor Guja și Nicolae Moraru, rectorul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS), Veaceslav Manolachi, prodecanul USEFS, Gheorge Braniște, arbitrii USEFS, Elena Mocrousov și Alina Sandul dar și veterani ai tenisului de masă, Constantin Cobîlean, Mihail Rață, Ion Măriuță și Serghei Stețco.

La competiția de revanșă şi-au măsurat forţele 4 deținuți din custodia Penitenciarului nr.13-Chișinău și veterani ai tenisului de masă din cadrul USEFS. Jucătorii ambelor echipe au dat dovadă de mult fair-play și concentrare maximă, demonstrîndu-şi spiritul de echipă şi abilităţile sportive de foști campioni.

La final, pentru propagarea culturii fizice și sportului în societate, promovarea modului sănătos de viață și contribuția substanțială la organizarea și desfășurarea meciului amical, directorii adjuncți ai DIP, Igor Guja și Nicolae Moraru și șeful Penitenciarului nr.13-Chișinău, Igor Juvală, au fost decernați cu diplome de onoare din partea Rectorului Universității de Stat de Educație Fizică și Sport, Veaceslav Manolachi.

De remarcat că, asemenea activități sportive se încadrează în paleta largă de activități socio-educative desfășurate în instituțiile de detenție din țară care au menirea de a promova sportul și modul sănătos de viață în detenție, dezvoltarea spiritului de echipă dar şi a calităţilor emoţional-volitive, garantînd reeducarea şi reintegrarea adecvată în societate a persoanelor private de libertate.

Notă DIP: Miercuri, 25 mai 2016, în cadrul Clubului Sportiv Central „Dinamo" va fi disputat un meci de volei între angajații Penitenciarului nr.13-Chișinău, învingători în cadrul Spartachiadei DIP la mai multe probe sportive și persoanele private de libertate din instituția de detenție.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

Penitenciar , meci , tenis de masă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII-lea
Populația:
2025 locuitori

Borosenii Noi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Borosenii Noi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la 8 km de oraşul Rîşcani şi la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2025 de oameni. Satul Borosenii Noi a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.