12 iulie 2017, 12:00 Sport views 4940
Serghei Tarnovschi rămâne fără medalia de bronz de la Rio 2016
12 iulie 2017, 12:00 Sport views 4940

Serghei Tarnovschi rămâne fără medalia de bronz de la Rio 2016

Cel mai bun canoist moldovean, Serghei Tarnovschi, a fost suspendat pe o perioadă de 4 ani și a fost deposedat de medalia de bronz cucerită la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. O decizie în acest sens a fost luată de Tribunalul de Arbitraj Sportiv care a respins apelul canotorului şi al Comitetului Naţional Olimpic.

Amintim că Serghei Tarnovschi a fost depistat pozitiv la testul antidoping după finala de la Canoe Sprint, simplu, pe distanţa de 1000 m, unde a obţinut bronzul. Precizăm că, Serghei Tarnovschi și antrenorul său Viktor Reneiski din Belarus, fostul coechipier al lui Nicolae Juravschi la Jocurile Olimpice de la Seul (1988) unde au cucerit două medalii de aur, urmau să fie remunerați fiecare cu cîte 2 milioane de lei. Premierea a fost amânată pînă la elucidarea definitivă a cazului de dopaj depista

Serghei Tarnovschi este al treilea sportiv moldovean care rămâne fără distincția olimpică în ultimii trei ani, după Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu.

Sursa: diez.md

Comentarii

 (1)
  • #1 Alexandr Răspunde Citează selecţia
    . Очень Жаль! Сколько ТРУДА и спортсмена, и тренеров вложено в
    эту  бронзовую  медаль! Парабин.

 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
54 locuitori

Treteşti este un sat din cadrul comunei Zîrneşti, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Cahul și la 153 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 54 de oameni. Satul Tretești a fost menționat documentar în anul 1790.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.