15 august 2017, 17:00 Sport views 5455
Luptătorii moldoveni de muay-thai au cucerit 5 medalii la Campionatul Mondial
15 august 2017, 17:00 Sport views 5455

Luptătorii moldoveni de muay-thai au cucerit 5 medalii la Campionatul Mondial

Luptătorii moldoveni de muay-thai au cucerit 5 medalii la Campionatul Mondial de la Bangkok, rezervat juniorilor.

Igor Duca şi Liviu Titică au câştigat aurul în categoriile lor de greutate. Competiţia din Thailanda a adunat 768 de sportivi.

"În cariera mea este un rezultat foarte bun. A, muncit foarte mult pentru acest rezultat. Sper să nu fie ultimul", a spus luptătorul muay-thai, Liviu Titică.

"Mi-a fost destul de greu, m-am pregătit mult pentru această competiţie. Această medalie are o semnificaţie mare pentru mine. Chiar nu-mi vine să cred că am cucerit-o", a spus luptătorul muay-thai, Igor Duca.

"Sînt primii moldoveni care au învins pe thailandezi la muay thai. Este un lucru istoric pe care noi deocamdată nu înţelegem", a spus antrenorul, Andrei Grosu.

Marius Covali, Gheorghe Pleşca şi David Chiperi au luat medaliile de argint. Ultimul a devenit deţinătorul premiului acordat pentru lupte spectaculoase, "Rising Star".

"Cred că am primit acest trofeu, deoarece am vrut să devin campion. Organizatorii au observat asta şi m-au apreciat", a spus luptătorul muay-thai, David Chiperi.

"Sînt foarte plăcut surprins de faptul că din şase băieţi plecaţi cinci s-au întors cu medalie. Două medalii de aur - sînt peste aşteptările mele", a spus preşedintele FM de Muay-Thai, Artur Grosu.

În clasamentul pe echipe Moldova s-a clasat pe locul 7. În urmă evoluţiei la Mondialul din Thailanda sportivii au fost premiaţi de Asociaţia FEA ce organizează turnee de K-1 şi MMA, dar şi promovează pe luptători.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

medalie , kickboxing , Campionat , Thailanda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1616
Populația:
2750 locuitori

Năvîrneţ este un sat şi comună din raionul Făleşti. Năvîrneţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 14 km de orașul Fălești și la 139 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2750 de oameni. Satul Năvîrneţ a fost menționat documentar în anul 1616.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.